0

چهار راهکار برای اینکه آموزش‌هایمان را نیمه کاره رها نکنیم!

چهار راهکار برای اینکه آموزش‌هایمان را نیمه کاره رها نکنیم!

فهرست مطالب

یکی از بزرگترین چالش‌های هرفردی که در دوره‌های آموزشی طولانی مدت شرکت میکند، نیمه کاره رها کردن آموزش است. این کار در طول زمان باعث کاهش اعتماد به نفس، عدم رضایت از خود، عقب ماندن از برنامه و رقبا و… میشود. در این مقاله از مجله ژیوارآموزان، ما چهار راهکار اساسی برای جلوگیری از این اتفاق به شما معرفی کرده‌ایم.

 

مهمترین دلیل نیمه کاره رها کردن آموزش‌ها

بدون شک مهمترین دلیل نیمه کاره رها کردن یک آموزش این است که علاقه‌ی کافی به آن نداریم و در زمان خرید آن دوره به درستی تصمیم نگرفته‌ایم. زمانی که یک کار جزو موارد مورد علاقه یا اهداف اصلی زندگی ما نباشد، طبیعی است که بعد از مدتی تمایل‌مان برای ادامه دادنش را از دست میدهیم و دیگر نمیتوانیم به سراغ آن برویم. این مورد حتی میتواند درمواردی مانند تصمیم به ادامه تحصیل و شرکت در آزمون ارشد و دکتری هم باشد. یعنی یک فرد ممکن است بارها درطول زمان اقدام به خرید منابع یک آزمون بکند و نهایتا چند ماه مانده به امتحان بازهم کارش را نیمه کاره رها کند. در مجموع اگر شما بتوانید اهدافتان را در زندگی به درستی انتخاب کنید و براساس آن اقدام به آموزش دیدن کنید، کمتر با این مشکل مواجه میشوید. اگر هنوز نمیدانید هدفتان را درست انتخاب کرده‌اید یا نه، شاید آموزش هدفگذاری کمکتان کند.

چطور آموزش‌ها را نیمه کاره رها نکنیم؟

دلایلی که برای گذراندن این آموزش دارید را بنویسید.

قبل از هرکاری باید با خودتان حساب کنید که اصلا این آموزش به دردتان میخورد یا ادامه دادنش اشتباه است. گاهی اگر به همان هزینه مالی رضایت دهید و زمان و تمرکز بیشتری روی آموزش غیرضروری یا نادرست نگذارید بهتر است. برای اینکار توصیه میکنیم یک جدول T شکل بکشید و در یک سمت دلایل ادامه دادن آموزش و در سمت دیگر دلایل ادامه ندادنش را بنویسید. مثلا اگر شما کلاس زبان ایتالیایی‌تان را نیمه کاره گذاشته‌اید، باید با بررسی اهداف و برنامه‌هایتان مشخص کنید که آیا باید این کلاس را ادامه دهید یا اینکه این زبان در برنامه‌های آینده‌ی شما هیچ جایگاهی ندارد و باید رهایش کنید.

حواستان باشد که همیشه قرار نیست ما دلایلی برای ادامه دادن بنویسیم، گاهی باید دنبال دلایل کافی برای ادامه ندادن باشیم. اگر شما آموزش‌های زیادی دارید که باید ببینید، سعی کنید این آموزش‌ها را غربال کنید و حداکثر به سه آموزش برسانید. مطمئن باشید اینکه روی سه آموزش اصلی و مهم تمرکز کنید، خیلی بهتر از این است که ده دوره آموزشی مختلف داشته باشید که به صورت پراکنده هرهفته بخش‌هایی از هرکدام را میبینید.

نهایتا فقط اگر دلایل کافی برای ادامه دادن آموزش داشتید آن را ادامه دهید، اگر نه با خیال راحت روی آن خط قرمز بکشید و آن بخش از ذهنتان را که درگیر آن دوره بوده است را به صورت کامل آزاد کنید.

یک برنامه مشخص برای آموزش دیدن داشته باشید.

اگر به صورت جدی آموزش ببینید و به دنبال توسعه فردی باشید لازم است هر روز زمان خاصی را برای آموزش دیدن به صورت روتین انتخاب کنید، مثلا هر صبح ساعت 6:30 تا 7:30 را به آموزش دیدن اختصاص دهید. البته این ساعت میتواند هر ساعتی از شبانه روز باشد، اما چون آموزش دیدن در صبح میتواند حس و حال شما را بهتر کند و انرژی زیادی را به شما منتقل کند، پیشنهاد ما این است که تایم آموزش‌تان صبح باشد. دلیل دیگر توصیه‌ی این زمان این است که در این ساعات عوامل حواس پرتی یا درگیری‌های ذهنی کمتر است و با خیال راحت مشغول آموزش دیدن میشوید. اگر هم به شدت مشغول هستید و نمیتوانید هر روز یک ساعت خاص را به آموزش دیدن اختصاص دهید، میتوانید یکی از روزهای هفته را به این منظور انتخاب کنید. مثلا در برنامه‌تان بنویسید که یکشنبه‌ها هیچ کاری جز آموزش نمیکنم و یکشنبه را به صورت کامل به آموزش دیدن اختصاص دهید. البته اینکار خیلی پیشنهاد نمیشود اما برای بعضی افراد لازم و گاهی حتی مفیدتر از برنامه روزانه است.

 

با افرادی که در این زمینه موفق هستند ارتباط برقرار کنید.

شما نمیتوانید در جمعی که هیچ تصوری از برنامه نویسی ندارند باشید و انتظار داشته باشید که برای ادامه‌ی این دوره‌ی آموزشی شما را ترغیب کنند. برای اینکه احساس کمبود کنید یا از کسان دیگری انگیزه بگیرید و بخواهید جای آنها باشید، باید با افراد موفق آن حیطه ارتباط برقرار کنید. این برقراری ارتباط میتواند با دنبال کردن پیج اینستاگرام یا عضو شدن در گروه شبکه‌های اجتماعی هم باشد، اما بهترین حالت این است که از نزدیک در رویدادهایی که این افراد حضور دارند شرکت کنید و با آنها ارتباط نزدیک برقرار کنید. اگر میخواهید برنامه آموزش زبانتان را تا انتها بروید، خودتان را در فضاهایی قرار دهید که نیاز به تسلط به آن زبان احساس شود و ترس از ناکافی بودن هم یکی از مشوق هایتان برای ادامه‌ی آموزش‌ها شود.

از یک نفر بخواهید که رشدتان را پایش کند.

اگر از افرادی باشید که به قولشان اهمیت زیادی میدهند، اینکه به کسی بگویید برنامه‌ای دارید و میخواهید طی زمان خاصی آن را انجام دهید، میتواند یک عامل ترغیب کننده بفاشد. از طرفی اگر از آن فرد بخواهید که عملکردتان را پایش کند و از شما درمورد پیشرفت‌تان سوال کند شرایط خیلی بهتر هم میشود و میتواند به عنوان یک عامل انگیزه دهنده عمل کند. فقط باید حواستان باشد که فرد مناسبی را برای اینکار انتخاب کنید. کسی که مدام انرژی منفی میدهد و از نتوانستن و نتیجه ندادن و… صحبت میکند، باعث تخریب و کاهش اعتماد به نفستان میشود. کسی را پیدا کنید که اگر به او گفتید که خوب عمل نکرده‌اید، با تشویق کردنتان شما را مجددا به مسیرتان هدایت کند.

سخن پایانی در رابطه با نیمه کاره رها کردن آموزش‌ها

شاید بهترین راه‌‌حل برای نیمه کاره رها نکردن آموزش‌هایمان، این باشد که از اول حواسمان باشد آموزشی که به آن علاقه و نیاز نداریم را شروع نکنیم. اینکه شما بتوانید یک دوره‌ی آموزشی را با تخفیف ویژه تهیه کنید یکی از اصولی است که در آموزش رایگان مدیریت مالی به آن پرداخته‌ایم و کار بسیار خوبی است، اما اگر آن آموزش مورد نیاز شما نباشد فقط به عنوان باری بردوش شما میماند و حس بدی به شما منتقل میکند. توصیه نهایی من برای شما این است که یکبار بنشینید و تمام آموزشهایی که دارید را مشخص کنید، آنهایی که غیر ضروری هستند را از برنامه‌تان حذف کنید و بعد از اولویت بندی کردن آموزشهای باقی‌مانده، بلافاصله سراغ مهمترین مورد بروید و در کمترین زمان ممکن تمامش کنید تا اعتماد به نفستان را دوباره بدست بیاورید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است